Welkom

Wie zijn wij

Agenda

Contactadres

Bestuur Dükerskoor

agenda buitenoptredens

Gastenboek

Verslag buitenoptredens

foto's van Bezoekers

sponsers v/h Dükerskoo

Berichten

Intern

Ons Repertoire

Vidio Opnames

Buiten optredens

Een wens voor een mens

Diversen

 
Feestavond koor 3 september 2012
 
Zoals elk jaar verrast de feestcommissie, bestaande uit Irene, Frits en Ton, ons met een cryptische uitnodiging  voor de jaarlijkse feestavond. En zoals elk jaar weten we nooit wat we kunnen verwachten. Het ene jaar een barbecue, het andere jaar een poker toernooi of een avond met jeu de boules en schieten bij het gilde. Dit jaar een wandeling door historisch Boxtel met een groep naar Kasteel Stapelen en de andere groep naar de St. Petruskerk. Door onze gidsen werd ons veel verteld over de geschiedenis van Boxtel en deze  beide monumenten. Dat er o.a. een gevangeniscel aanwezig was  in de kerk wist niemand. Ook de ridderzaal van het kasteel mochten we bezichtigen. Toen we om 21.00 uur terug waren in Grand Café “Rembrandt” smaakte het bier/wijn ons prima. Daarna kregen we, in de vorm van een poppenkastvoorstelling, een tweespraak van twee personen die de geschiedenis en diverse leden van ons koor onder de loupe namen. Dit was zeer vermakelijk. Tussen deze tweespraak werden we uitgenodigd om diverse van onze liedjes te zingen. Geert ging met lekkere hapjes rond en de drank vloeide  rijkelijk. De stemming steeg, de muziekinstallatie  ging open en er werd flink meegezongen en gedanst op Duitse schlagermuziek. Al met al een zeer gezellige en geslaagde avond. Dus Irene, Frits en Ton bedankt. Klik op Feestavond 2012 en bekijk de foto's.
 
 
Sfeervolle Kerst-Inn van het Dükerskoor 2012
 
Maandag 17 december j.l. werd er in grand café Rembrandt weer de jaarlijkse Kerst-Inn van het Dükerskoor  gehouden. Dit is een jaarlijks terugkerende traditie. Al vele jaren bezorgen we hiermee onze bezoekers een kerstgevoel. Door  het vertolken van div. levensliederen en kerstliederen, die door de aanwezigen kunnen worden meegezongen en kerstverhalen komen we alvast in de Kerstsfeer. Ook dit jaar was het weer een druk bezocht evenement. De zaal begon al om 19.30 uur vol te lopen. Ondanks dat er stoelen bijgezet werden moesten er toch veel bezoekers bij aanvang om 20.30 uur blijven staan.
 
De zaal en ook het programma waren weer geheel in kerstsfeer gedompeld. Vele kerstliederen en sfeervolle andere songs werden gebracht. Een kerstverhaal werd voorgelezen door onze dirigent Arie Koorengevel, Geertje Schellekens en Irene Spoorenberg vertolkten het lied ”Hoog daar aan de hemel” van Corrie Konings voor een stille zaal. Met  het lied “Over the river and through the woods” werd door het koor een Engelstalig  kerstlied gezongen met Arie Koorengevel op de piano, Geertje op gitaar. Blij waren wij met de muzikale ondersteuning op klarinet bij dit lied van Niels van de Wal, zoon van Geert en Colette. Onze drie accordeonisten speelden het instrumentale “Tango de Flair”. Het geheel werd aan elkaar gepraat door Barry van Brakel, die dit op voortreffelijke wijze deed. Als speciale gast was aanwezig Broer van de Langenberg die het lied “De vierde kunning” van Ad de Laat ten gehore bracht.
 
Ook traditioneel werd het “Stille nacht, heilige nacht” door het koor en met volle overgave door alle aanwezigen als afsluiting van deze mooie avond gezongen in een sfeervolle zaal met het licht gedimd. Ook hier begeleid door onze muzikanten alsook door Niels van de Wal.  Deze avond was een mooie afsluiting van onze optredens in 2012.
 
 
Geweldig weekend in Willingen (Hoch-Sauerland) 20/21 april 2013
 
Ons smartlappenkoor (Dükerskoor) bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit te vieren zijn wij een weekend naar het Sauerland geweest. Onze feestcommissie had een voortreffelijk programma gemaakt met diverse optredens.
 
 
In Willingen werd voor de tweede keer het Tulpenfest georganiseerd. Onder het motto “Raus aus dem Winter-Rein in die Tulpen” stond het hele weekend van 20 en 21 april in het teken van het afscheid nemen van de winter en het verwelkomen van de lente. Ons koor is zaterdagmorgen 20 april ’s morgens om 07.30 uur per touringcar vertrokken naar Willingen in het Hoch-Sauerland. Om 13.45 hebben wij ons eerste optreden verzorgd. Dat trok al meteen publiek. Omdat veel melodieën van de Nederlandstalige liedjes ook in Duitsland bekend zijn vormde dat voor het publiek geen belemmering om mee te deinen en te zingen.  Voor deze gelegenheid hadden wij ook diverse Duitse Schlagers ingestudeerd. Deze werden massaal meegezongen. Ons tweede optreden was op het terras om 15.15 uur in het door ons als stamkroeg aangemerkt café “Dorf-Alm”. Dit tot ruim 16.30 uur. Er werd door diverse aanwezigen volop gedanst en meegezongen. Als afsluiting begaven onze dames, op de melodie van het instrumentale nummer “Tango de Fleur”, zich getooid met tulpen, tussen het publiek. Dit werd zeer op prijs gesteld en het publiek ging uit hun dak. We moesten diverse toegiften zingen. Hierna zijn we onze kelen weer gaan smeren en na een voortreffelijk diner hebben we vanaf 20.30 uur weer in café Dorf-Alm onze feestavond gevierd. In deze locatie was het ontzettend druk. Zelfs de dansvloer was bezet. Een DJ verzorgde de avond. Wij wilden daar ook optreden. Maar we dachten dat, dat misschien  niet in de smaak bij het overwegende jeugdige publiek zou vallen. Maar dat viel mee. We hebben daar een klein optreden verzorgd en veel aanwezigen zongen uit volle borst mee. Uiteraard vielen de Duitse Schlagers uit de jaren zestig  in de smaak en werden volop meegezongen. De DJ speelden op onze aanwezigheid goed in en hij draaide regelmatig  ons repertoire. Later op de avond kwamen er ook veel bezoekers die ouder waren en toen werd het helemaal feest. Ook hebben wij de eigenaresse toegezongen, wat zij zeer op prijs stelde.
 
 
 
 
Na een korte nacht hebben we een rondleiding gehad in de plaatselijke bierbrouwerij (Willinger Brauhaus).  Na de excursie werden wij uitgenodigd om in de wintertuin het bier te proeven. Hiervan werd uiteraard veelvuldig gebruik gemaakt. Als dank heeft ons koor een  ruim 1 uur durende samenzang gehouden. Bezoekers kwamen dansen op onze muziek.
 
 
 
 
Na een lunch in  de Dorf-Alm met de traditionele schnitzel hebben we weer een optreden verzorgd op hun terras. Ook nu weer veel publiek, zelfs buiten op straat bleef het wandelende  publiek staan luisteren. Diverse aanwezigen begonnen spontaan te dansen en kwamen ons na afloop bedanken en vroegen ons volgend jaar terug te komen. Met een voldaan gevoel zijn we  ’s avonds weer huiswaarts gereden.
 
 
 
 
Al onze koorleden waren het erover eens dat we kunnen terugkijken op een geslaagd weekend.
 
[eet met je hart] [zorgcentrum liduina] [simeonshof 2014] [elisabethdael 2014] [den tijber 2014 ] [den tijber 7-6-2014] [oirschot 2014] [de rots 2014] [dag van oost 2014] [kerstfair boxtel 2014] [herfstfestein in boxtel] [carnaval 2012] [carnaval in boxtel 2012] [de walnoot boxtel] [oostdag 2012] [graafs smartlappenfestival 2012] [koffieconcert 2012] [Korendag 2015] [Spiegeltent 11-mei 2015] [Vrouwen contact 13 mei 2015] [Contour de Twern] [De Walnoot 3 juni 2015] [Liederentafelfestival Oirschot 2015] [feestavond dukerskoor 2015] [Kerstfair Boxtel 2015] [K.B.O. Boxtel] [Kerst-inn 2015] [Probusclub 13-01-2016] [Seniorencarnaval 32 januari 2016] [Gimmese Smart Gemonde] [Graafs smartlappen 2016] [Liederentafel Oirschot 2016] [Jaarfeest Dukerskoor 2016] [Dag van Oost 2016] [Levensgenieters uit Kaatsheuvel] [Kerstfair Boxtel 2016] [Kerst - inn 2016] [Seniorenexpo 2017] [Elisabethdael 14-3-2017] [Spiegeltent 2017] [Spiegeltent Stapelen 24 juni 2017] [Liederentafel Oisterwijk 2 juli 2017] [Liederentafel Oischot s sept. 2017] [Dag van Oost Boxtel 24 sept. 2017] [wilgenbroek Boxtel dag v/d Mantelzorg 10 nov 2017] [De Walnoot Boxtel Kerstmarkt 9 dec. 2017] [De Stolp s'hertogenbosch 10 dec.2017 meezingmiddag] [Kerst Inn 18-12-2017]