Welkom

Wie zijn wij

Agenda

Contactadres

Bestuur Dükerskoor

agenda buitenoptredens

Gastenboek

Verslag buitenoptredens

foto's van Bezoekers

sponsers v/h Dükerskoo

Berichten

Intern

Ons Repertoire

Vidio Opnames

Buiten optredens

Een wens voor een mens

Diversen

 
 
 
Brabants Centrum - Donderdag 18 december 2014
 
Muziekavond in Grand Café Rembrandt
 
Meezingen met Dükerskoor tijdens sfeervolle Kerst-Inn
 
Al vele jaren houdt het Dükerskoor een kerst-in bij grand café Rembrandt. Deze keer is dat niet anders. Maandag 22 december staat de maandelijkse meezingavond, waar doorgaans louter smartlappen en zeemansliedjes klinken, ook ingevuld met kerstmuziek.
 
Vanaf 20.30 uur klinkt onder meer het Wiegelied van Brahms en Cantique de Noël. Maar ook uit het vaste repertoire met levensliedjes wordt geput. De koorleden Irene Spoorenberg en Cor Teunis vertellen ieder een kerstverhaal, waarbij Teunis een komische versie in Brabants dialect voordraagt.
 
Intermezzo
 
Een instrunmentaal intermezzo wordt verzorgd door klarinettist Niels van de Wal, die op piano wordt begeleid door koordirigent Arie Koorengevel. Gitariste Geertje Schellekens vertolkt La Virgine degli Angeli van Giuseppe Verdi.
 
Geertje Schellekens en Irene Spoorenberg zingen samen Hoog daar aan de hemel van Corrie Konings,terwijl de accordeonisten die het Dükerskoor altijd begeleiden uitpakken met Tango de Flair. Traditiegetrouw wordt de altijd drukbezochte kerst-in met gedimd licht besloten door samen Stille Nacht, Heilige Nacht te zingen. Grand café Rembrandt is maandag 22 december vanaf 19.00 uur geopend. De toegang tot de kerst-inn is gratis.
 
Brabants Centrum - Vrijdag 02 november 2012
 
Stoelen aanschuiven in De Rots
 
 
 
 
,,De publieke belangstelling overtrof alle verwachtingen.” Dat stelt voorzitter Paul Hermans van seniorenharmonie Buchestelle. ,,Een zeer geslaagde middag die voor herhaling vatbaar is”, aldus Barry van Brakel van het Dükerskoor. Beide gezelschappen traden zondag op in gemeenschapshuis De Rots.
 
Onder leiding van Arie Koorengevel bracht het zangkoor de bezoekers in vervoering met smartlappen en zeemansliedjes. Er klonken nummers als ’Sierra Madre del Sur’, ’Toen wij van Rotterdam vertrokken’, ’Slavenkoor’ en ’Het kleine café aan de haven’. De mensen in de zaal zongen enthousiast mee uit de tekstbundels die werden rondgedeeld.
 
Muzikaal leider Jan Buil had bij Buchestelle titels als ’Castles in Spain’, ’Mayaren-polka’ en ’Torch of Liberty’ op de lessenaar staan. Gezamenlijk vertolkten beide gezelschappen ter afsluiting enkele nummers gezamenlijk, waaronder oud-Brabantse volksliedjes als ’Kriele m’n henneke’ en ’Ons vèrreke is gesturven’.
 
De zaal was vooraf gezellig ingericht met zitjes, maar voor aanvang moesten er ruim vijftig stoelen extra worden geplaatst om alle luisteraars een zitplaats te geven.
 
 
Brabants Centrum - Donderdag 22 november 2012
 
SMARTLAPPEN EN ZEEMANSLIEDJES AL VIJFTIEN JAAR POPULAIR
 
Nostalgie voert boventoon bij Dükerskoor
 
Smartlappen en zeemansliedjes. Die vormen het repertoire waarmee het Boxtelse Dükerskoor alweer bijna vijftien jaar maandelijks een breed publiek laat genieten. En de luisteraars laten zich in zaal Rembrandt niet onbetuigd. Zij zingen uit volle borst mee uit de tekstbundels. Net als elke vierde maandag van de maand zal dat 26 november niet anders zijn. Belangstellenden zijn tussen 20.30 en 22.30 uur welkom. De zaal gaat op 19.30 uur open.
 
Hoe de viering van het derde lustrum wordt ingevuld, is nog niet bekend, meldt Tonn Peters namens het 50-koppige Dükerskoor dat steevast wordt begeleid door vijf muzikanten en onder leiding staat van Arie Koorengevel uit Tilburg. Wijlen Dré van Düren nam samen met Jan Spijkers in 1998 het initiatief tot de oprichting van het smartlappenkoor, waarvan de  naam een samentrekking is van beide oprichters. “Al bijna vanaf het begin komen wij tweemaal in de maand bij elkaar, de tweede maandag als repetitieavond en de vierde maandag voor een open meezingavond. Het bleek een schot in de roos. Veel mensen herkenden de liedjes die populair waren in de jaren vijftig en zestig én de gezelligheid die deze muziek kenmerkt. Dat is zo gebleven tot op de dag van vandaag”, aldus Peters.
 
Emigranten                                                                                                                                                        Gestart in zaal De Comsche Hoeve heeft het Dükerskoor inmiddels alweer ruim zes jaar haar thuisbasis in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. “Naast veel inwoners van Boxtel komen regelmatig ook mensen van elders luisteren en meezingen. Oud-plaatsgenoten die ooit emigreerden en op bezoek zijn bij hun familie, komen graag voor een avondje nostalgie en om herinneringen op te halen”, zegt zanger Peters.                                                                                                                                         De activiteiten van het Dükerskoor beperken zich niet tot de maandelijkse meezingavonden. Zo worden tijdens carnaval de bewoners van de plaatselijke verzorgingshuizen getrakteerd op een muzikale middag. Maar ook door het jaar heen vinden optredens plaats in zorginstellingen. En op plaatselijke evenementen als kerstmarkten, het herfstfestijn en de Boxtel Oost Dag is de zanggroep ook een graag geziene gast. Daarnaast wordt deelgenomen aan smartlappenfestivals elders in het land.
 
 
Brabants Centrum -  donderdag 20 december 2012
 
VIERDE KUNNING
 
Tijdens de maandelijkse meezingavond van het Dükerskoor klonken maandagavond in grand café Rembrandt niet louter smartlappen en zeemansliedjes. Om de vele luisteraars in de juiste stemming te brengen voor de feestdagen werden ook tal van kerstliedjes vertolkt. Dat deze Kerst-Inn voorziet in een behoefte bleek wel uit het feit dat lang niet alle luisteraars een zitplaats kon worden geboden. Dirigent Arie Koorengevel vertelde het kerstverhaal, waarna Geertje Schellekens  en Irene Spoorenberg voor een muisstille zaal “Hoog daar aan de hemel” van Corrie Konings zongen met muzikale begeleiding van de jeugdige klarinettist Niels van de Wal. Voor een bijzonder gastoptreden zorgde Broer van de Langeberg, in het verleden initiatiefnemer van de Liedertafel Boxtel en tal van Brabantse middagen. In die stijl koos hij voor een lied van de overleden Dungense troubadour Ad de Laat: “De vierde Kunning”. Het klonk koninklijk…
 
Brabants Centrum - donderdag 25 april 2013
 
Dükerskoor viert muzikaal lustrum in Willingen
 
Alweer vijftien jaar vormen smartlappen en zeemansliedjes het repertoire van het Dükerskoor. Het derde lustrum werd afgelopen weekeinde gevierd in Sauerland. Speciaal voor het optreden in Willingen waren de voorbije weken ook Duitse schlagers ingestudeerd...
 
In Willingen werd voor de tweede keer het Tulpenfeest gehouden. Onder het motto Raus aus dem Winter, Rein in die Tulpen werd afgelopen weekeinde de lente verwelkomd. Zaterdagmiddag liep het eerste optreden van het Boxtelse koor van stapel. "Dat trok al meteen publiek. Omdat veel melodieën van onze Nederlandstalige liedjes ook in Duitsland bekend zijn, vormde dat voor het publiek geen belemmering om mee te deinen en te zingen. De Duitse schlagers die we hadden ingestudeerd, werden massaal meegezongen", meldt woordvoerder Tonn Peters van het Dükerskoor. "Zelfs een optreden voor de plaatselijke jeugd in een plaatselijk café dat onze 'stamkroeg' was geworden, ging erin als koek. We dachten dat de jongeren niet zo van ons repertoire waren gecharmeerd, maar niets bleek minder waar".
 
Zondag kregen de leden van het Dükerskoor een rondleiding in Willinger Brauhaus, met uiteraard een bierproeverij na afloop. Want zingende kelen moeten nu eenmaal gesmeerd worden... Met een terrasconcert werd het geslaagde uitstapje feestelijk besloten. Peters: "Diverse luisteraars begonnen spontaan te dansen en bedankten ons na afloop. Menigeen vroeg ons om volgend jaar terug te komen. Je snapt: met een voldaan gevoel zijn we 's avonds in de bus gestapt en weer naar Boxtel gereden".
 
Brabants Centrum - Donderdag 19 december 2013
 
Veel animo voor kerst-in Dükerskoor
 
Nadat daags tevoren al vijf optredens werden verzorgd tijdens de Kerstfair in hartje Boxtel, hield het Dükerskoor maandag in Grand Café Rembrandt haar Jaarlijkse kerst-in. Met 140 bezoekers was de zaal bijna te klein.
 
Naast het gebruikelijke repertoire was er plek voor tal van kerstklassiekers. Tussen de muziek door waren er voordrachten van Mieke van der Vleuten, Liesje Roelofs en Berthe van Dijk. De jeudige klarinettist Niels van de Wal vertolkte het lied Anthem uit de musical Chess. Hij werd daarbij begeleid door pianoakkoorden van dirigent Arie Koorengevel. Ter afsluiting werd met gedimd licht "Stille Nacht, Heilige Nacht" gezongen.
 
 
[eet met je hart] [zorgcentrum liduina] [simeonshof 2014] [elisabethdael 2014] [den tijber 2014 ] [den tijber 7-6-2014] [oirschot 2014] [de rots 2014] [dag van oost 2014] [kerstfair boxtel 2014] [herfstfestein in boxtel] [carnaval 2012] [carnaval in boxtel 2012] [de walnoot boxtel] [oostdag 2012] [graafs smartlappenfestival 2012] [koffieconcert 2012] [Korendag 2015] [Spiegeltent 11-mei 2015] [Vrouwen contact 13 mei 2015] [Contour de Twern] [De Walnoot 3 juni 2015] [Liederentafelfestival Oirschot 2015] [feestavond dukerskoor 2015] [Kerstfair Boxtel 2015] [K.B.O. Boxtel] [Kerst-inn 2015] [Probusclub 13-01-2016] [Seniorencarnaval 32 januari 2016] [Gimmese Smart Gemonde] [Graafs smartlappen 2016] [Liederentafel Oirschot 2016] [Jaarfeest Dukerskoor 2016] [Dag van Oost 2016] [Levensgenieters uit Kaatsheuvel] [Kerstfair Boxtel 2016] [Kerst - inn 2016] [Seniorenexpo 2017] [Elisabethdael 14-3-2017] [Spiegeltent 2017] [Spiegeltent Stapelen 24 juni 2017] [Liederentafel Oisterwijk 2 juli 2017] [Liederentafel Oischot s sept. 2017] [Dag van Oost Boxtel 24 sept. 2017] [wilgenbroek Boxtel dag v/d Mantelzorg 10 nov 2017] [De Walnoot Boxtel Kerstmarkt 9 dec. 2017] [De Stolp s'hertogenbosch 10 dec.2017 meezingmiddag] [Kerst Inn 18-12-2017]